preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Fizioterapeutski tehničar
Fizioterapeutski tehničar pomaže bolesnim i ozlijeđenim osobama u povećanju pokretnosti, ublažavanju boli te sprečavanju i ublažavanju trajnih posljedica bolesti i ozljeda. U radu s pacijentima fizioterapeut provodi razne vježbe i to: u sklopu hidroterapije u bazenu, termoterapijske postupke, krioterapijske postupke, medicinske masažne tehnike, ultrazvučne terapije u sklopu elektroterapije, radijacijske metode termoterapije, galvanizaciju i dr. Kasnije potiče i poučava pacijente kako će samostalno provoditi vježbe, uči ih i motivira da se pravilno služe štakama, protezama, kolicima i drugim pomagalima koja im pomažu do većeg stupnja samostalnosti u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Fizioterapeutski tehničar može raditi u zdravstvenim ustanovama na dobro opremljenim rehabilitacijskim odjelima ili odlazi u bolesnikov dom.

Cilj programa je osposobiti učenika tijekom četverogodišnjeg obrazovanja za izvođenje sljedećih poslova i zadaća:
 
- hidroterapije (vježbe u bazenu, termalne kupke, podvodne masaže)
-  wellnes centar - primjena masažnih tehnika i hidro terapijskih procedura
 
- termoterapijske postupke (različite vrste obloga, parafinoterapijske postupke, peloidoterapijske postupke)
 
- krioterapijske postupke (kriooblozi, kriokupke,kriomsaža)
 
- različite medicinske masažne tehnike (klasična manualna masaža, manualna limfna masaža, akupresurna masaža, vezivnotkivna masaža, masaža refleksnih zona, masaža pomoću elektroaparata)
 
- primjena terapijskog
 
- elektrotarapije (infracrveno zračenje, galvanizacija, laser, ultraljubičasto zračenje, magnetoterapija)
-    kineziterapije (primjena individualnih i grupnih vježbi te razgibavanje zglobova, aktivnosti svakodnevnog života, invalidski sport...)
 
 
Fiziterapeutski tehničar primjenjuje primjerene fizioterapeutske postupke u kući bolesnika ili onesposobljene osobe.
 
Fizioterapeutski tehničar je član rehabilitacijskog tima.    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

TražilicaAnketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju