preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Rijeka
Tehničar nutricionist
OPIS ZANIMANJA

Tehničari nutricionisti su osobe educirane o načelima zdrave prehrane, znaju što razni prehrambeni proizvodi sadrže i kako utječu na ljudsko zdravlje.
Nastavni plan i program sastavljen je tako da obrazuje učenike za rad na problemima vezanim uz prehranu svih populacijskih kategorija, proizvodnju i pripremu različitih vrsta hrane, dijetetskih proizvoda, nisko energetskih proizvoda, proizvoda veće biološke vrijednosti i dr.
Nakon završetka četverogodišnjeg školovanja učenici polažu završni ispit.
Zvanje Tehničar nutricionist je završno zanimanje s kojim se učenici mogu zaposliti ili nastaviti svoje obrazovanje na srodnim fakultetima.
 
 
CILJ ZANIMANJA
      Osnovni cilj obrazovanja TEHNIČARA NUTRICIONISTA je educiranje o načelima prehrane kao znanosti, pružanje saznanja što razni prehrambeni proizvodi sadrže i kako utječu na ljudsko zdravlje.
 
Koliko i kako jesti da biste bili idealne tjelesne težine i u dobroj formi? Da li jesti meso, ribu, piti svježe mlijeko, vodu ili što su probiotici, funkcionalna hrana?!    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


Kalendar
« Srpanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Katalog knjižnice

e-Dnevnik

EMA


Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZOŠ

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


TražilicaGoogle

Anketa
Želim se upisati u smjer:Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum
preskoči na navigaciju