preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

ZDRAVI BILI
Vijesti

Priručnik ZDRAVI BILI Vijest ima dokument u privitku

Pred vama se nalazi zdravstveno-odgojni priručnik "7 x 7 za zdravlje mladih" koje su za vas pripremile nastavnice Medicinske škole u Rijeci. Sadržaj priručnika je namijenjen nastavnicima, razrednicima, učenicima i svima drugima koji žele naučiti primjenjivati zdrave životne stilove, posebice u adolescentnoj dobi. Nadam se da će vam sadržaj priručnika biti koristan i zanimljiv. U pripremi je tiskana verzija. 
 
Želim vam ugodno čitanje.
Elda Karadža 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Obrazović  datum: 15. 6. 2021. 14:29

Uloga zdravstvenih radnika u zdravstvenom opismenjivanju građana

Poštovani kolege i dragi učenici!

Pred vama se nalazi video-lekcija Uloga zdravstvenih radnika u zdravstvenom opismenjavanju građana. U njoj ćemo vas upoznati s pojmovima: lokus kontrole, zdravstvena kultura, zdravstvena pismenost te dati preporuke za edukaciju građanstva uvažavajući dobni kriterij. Nadamo se da će vam slušanje i gledanje biti zanimljivo i poučno.

                                                                                   Elda Karadža, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Obrazović  datum: 2. 6. 2021. 08:50

Senzorička i kognitivna oštećenja

Poštovani nastavnici, dragi učenici i svi zainteresirani za temu Sestrinska komunikacija s osobama sa senzoričkim i kognitivnim oštećenjima! Pred vama se nalazi video-lekcija u trajanju od 30 minuta prezentirana na simpoziju povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva. Tema je obrađena uz proučavanje izvora  širokog spektra znanosti i disciplina, a poučna je i prihvatljiva za dobne skupine od srednje škole nadalje.

Želimo vam ugodno gledanje!

                                                                                              Daniela Depolo, prof.

                                                                                              Elda Karadža, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Obrazović  datum: 19. 5. 2021. 19:38

Etički kodeks zdravstvenih djelatnika

Poštovani kolege i dragi učenici,

predstavljam Vam video-lekciju pod nazivom Etički kodeks zdravstvenih djelatnika u kojoj ću Vas upoznati s osnovnim načelim ponašanja zdravstvenih radnika.

 

Lijep pozdrav,

Elda Karadža, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Obrazović  datum: 17. 5. 2021. 15:49

Ogledno predavanje na temu 7 x 7 za zdravlje mladih Vijest ima dokument u privitku

U ponedjeljak, 29.ožujka 2021. održano je ogledno predavanje na temu „7 x 7 za zdravlje mladih“. Predavanje je održala Elda Karadža, voditeljica zdravstveno-odgojnog kluba Zdravi bili. Zbog želje za maksimalnim poštivanjem epidemioloških mjera i velikog broja prijavljenih slušača, ogledno predavanje se odvijalo na platformi Teams i trajalo je dva sata. Voditeljica Kluba je zainteresirane upoznala s mini projektom nazvanim 7 x 7 za zdravlje mladih, a najveći dio izlaganja se odnosio na rezultate provedenog anketnog ispitivanja na temu Ispitivanje životnih navika i zdravih stilova života učenika srednjih škola

  :: opširnije :: 


objavio: Alen Vukelić  datum: 30. 3. 2021. 21:25

Aktivnosti i ishodi školskog kluba Zdravi bili Vijest ima dokument u privitku

Školski klub Zdravi bili ove je školske godine organizirao i prezentirao virtualnu izložbu pod naslovom Zdravi bili – izložba edukativnih plakata na temu borbe protiv pandemije Covid-19. U projekt su  bili uključeni učenici završnih razreda Medicinske škole u Rijeci: IV-5 smjer sanitarni tehničar/sanitarna tehničarka i V-1 smjer medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege. 

  :: opširnije :: 


objavio: Alen Vukelić  datum: 16. 3. 2021. 21:18

Virtualni muzej Medicinske škole u Rijeci

Poštovani ,
pred vama se nalazi virtualna izložba Zdravi bili! nastala u suradnji s učenicima 4-5 i 5-1 razreda Medicinske škole u Rijeci. Učenicima smo uputili poziv za sudjelovanjem u zdravstveno-odgojnoj akciji izrade edukativnih postera na temu Covid-19. O izradi postera u digitalnom okruženju učenici su dobili detaljne upute, dok im je prepušteno sadržano oblikovanje postera. Odaziv je bio velik, stiglo nam je 39 učeničkih uradaka. Povjerenstvo za odabir najboljih postera činili su Alen Vukelić, Dunja Frković i Irena Eisenkohl Novaković te su prema kriterijima - sadržaj, preglednost i kreativnost izabrali 15 najuspješnijih. Cilj ove akcije jest potaknuti učenike na samostalnost u zdravstvenom odgoju, a za posjetitelje izložbe ponovna informacija o trenutnoj pandemiji te mjerama zaštite. Svima koji će virtualnu izložbu posjetiti unaprijed zahvaljujemo, a razrednicima predlažemo da je iskoriste na satovima razrednih odjela kao dio obveznog zdravstveno-odgojnog programa.
 
Elda Karadža i Dunja Frković, autorice izložbe.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Alen Vukelić  datum: 7. 3. 2021. 22:59

Zdravlje i bolest

Poštovane kolege i dragi učenici,

predstavljam vam video-lekciju Zdravlje i bolest. Tema zdravlja i bolesti je neiscrpna. Kada riješimo neku dilemu, pojavi se nova. Temeljna znanja o zdravlju i bolesti su univerzalna i jednako važna pojedincu i zajednici. Ova video-lekcija laicima može služiti kao sredstvo informiranja, a učenicima zdravstvenih usmjerenja kao podsjetnik i osnova za nadgradnju. Isto tako, ovu lekciju se može koristiti za samostalno učenje, na satovima razredne zajednice, ali i kao uvod u grupni rad, raspravu i sl.

Želim vam ugodno gledanje i učenje i zdravi bili!

Elda Karadža,prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Alen Vukelić  datum: 8. 12. 2020. 00:19

Dragi prijatelji

Pozdravljam vas na početku nove školske godine i na mrežnoj stranici naše škole koja će od danas unutar mape Projekti imati i prostor za naš zdravstvenoodgojni klub Zdravi bili. Ovo virtualno mjesto predviđeno je za objavljivanje zanimljivosti iz svijeta medicine, zdravstvene njege, zdravstvenog odgoja i svega što posredno i neposredno ima veze s našom strukom unutar zdravstva. Stranica je zamišljena tako da se u pravilu ne prenose „tuđi“ uratci iz časopisa, sa portala i društvenih mreža, nego služi za objavljivanje vlastitih radova. Dobrodošli su autorski radovi: predavanja, videolekcije, računalne prezentacije, rezultati provedenih istraživanja i razni drugi oblici i sadržaji s potpisom autora.

Kao voditeljica projekta s ravnateljem dr.Alenom Vukelićem uređivat ću ovu stranicu. Rad koji želite objaviti na mrežnoj stranici naše škole u projektu Zdravi bili pošaljite na moj mail eldakaradza34@gmail.com

Srdačno vas pozdravljam, želim uspješnu novu školsku godinu i radujem se druženju u projektu Zdravi bili.

                                                                                   Zdravi bili!

                                                                                                  Elda Karadža, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Alen Vukelić  datum: 29. 9. 2020. 20:55
 


    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

TražilicaAnketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju