preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Rijeka
Farmaceutski tehničar

Obrazovanje farmaceutskih tehničara u području zdravstva, pored zajedničkih ciljeva u sustavu srednjoškolskog obrazovanja utvrđenih Zakonom, ima za cilj usvojiti znanje i osposobiti i razviti putem opće obrazovnog i strukovnog programa kod učenika znanje i vještine za rad na području zdravstvenih ustanova kao što su: ljekarne, farmaceutska i kozmetička industrija i laboratoriji.
Cilj programa je usvajanje znanja i vještina koje farmaceutskom tehničaru omogućuju što potpunije uklapanje u rad na radnome mjestu u ljekarni, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, te analitičkim i drugim laboratorijima, upoznavanje sirovina, poznavanje ljekovitih tvari biljnog, životinjskog i mineralnog podrijetla, poznavanje tvari sintetičkog podrijetla koje se koriste pri izradi lijekova, poznavanje kozmetičkih supstancija, poznavanje pomoćnih ljekovitih sredstava, poznavanje gotovih lijekova za humanu i veterinarsku uporabu, poznavanje kozmetičkih preparata i higijenskih sredstava, poznavanje sanitetskog materijala i ortopedskih pomagala, ovladavanje tehnologijom izrade galenskih i magistralnih lijekova, ovladavanje različitim analitičkim postupcima, vođenje administrativnih poslova.

Strukovni sadržaji imaju zadaću:

  • dati potrebna objašnjenja za razumijevanje rada farmaceutskog tehničara.
  • dati određena znanja i vještine koje su potrebne pri obavljanju poslova farmaceutskog tehničara
    Strukovni sadržaji omogućuju učenicima stjecanje sustavnih stručnih znanja za profesionalni rad i djelovanje u području zdravstvenih i industrijskih ustanova. Dio strukovnih sadržaja čine vježbe i stručna praksa čiji je zadatak postupno uvođenje učenika u rad prije svega u ljekarni, kao i ostalim ustanovama gdje se može zaposliti. Dio obrazovnog programa je i fakultativna nastava, koja nije obavezna, a organizira je škola. Tijekom obrazovanja učenicima treba ukazati na veliku odgovornost u budućem profesionalnom radu, s obzirom na rad s materijalom i lijekovima koji mogu biti opasni.

Opći sadržaji imaju zadaću:

  • ostvarivanje ciljeva od općeg i zajedničkog interesa, razumijevanje i podizanje kulture življenja i brige za tjelesni razvoj i zdravlje učenika.
  • stjecanje temeljitog obrazovanja iz prirodno-znanstvenog i društvenog područja radi usvajanja potrebnog znanja za razumijevanje i svladavanje strukovnih sadržaja te stjecanje i svladavanje strukovnih sadržaja te stjecanje potrebne podloge za nastavak obrazovanja.    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


Kalendar
« Srpanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Katalog knjižnice

e-Dnevnik

EMA


Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZOŠ

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


TražilicaGoogle

Anketa
Želim se upisati u smjer:Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum
preskoči na navigaciju