preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Vijesti

Praktična nastava 3-3 razreda smjer veterinarski tehničar u Veterinarskom zavodu Rijeka

Ljubaznošću predstojnice zavoda mr.sc.Natalije Džafić dr.vet.med.  i ove godine našim učenicima je pružena mogućnost odrađivanja dijela praktične nastave u Veterinarskom zavodu Rijeka.


Prema nastavnom planu i programu  iz predmeta Praktična nastava učenici trebaju upoznati  izvođenje različitih dijagnostičkih postupaka i metoda .Zbog toga je suradnja s Veterinarskim zavodom  Rijeka idealna kako bi učenici u stvarnoj situaciji vidjeli  funkcioniranje dijagnostičkih laboratorija.

Voditelj laboratorija za dijagnostiku dr.sc.Tibor Andreanszky dr.med.vet.  mentor je učenicima u Veterinarskom zavodu  i  tijekom tjedan dana svaki učenik odrađuju zadatke kao što su uzimanje uzoraka u ambulanti,izvođenje koprološke pretrage iz pristiglih uzoraka fecesa,pomaganje kod razudbe lisica i uzimanje uzorka mozga za izradu preparata radi utvrđivanja bjesnoće ,postupak umjetne digestije s uzorcima od divljih i domaćih svinja,Rose –Bengal  test utvrđivanje bruceloze i sl.

Učenici su oduševljeni praktičnom nastavom jer  time dobivaju uvid u stvarnu situaciju i upoznaju suvremene metode dijagnostike koje se koriste u svakodnevnoj praksi.Također,na taj način im je puno lakše povezati  gradivo iz mikrobiologije i parazitologije te povezati s patologijom.

Zbog toga je ovakva suradnja s realnim sektorom neprocjenjiva za naše učenika.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Vukelić   datum: 27. 2. 2019.

    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

Tražilica

Anketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju