preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Vijesti

Posjet skloništu za nezbrinute životinje Crikvenica

Sunčano subotnje jutro 5.lipnja učenici prvog i trećeg razreda smjer veterinarski tehničar proveli su u posjeti skloništu za nezbrinute životinje i veterinarskoj ambulanti u Crikvenici. Tijekom cijele školske godine raznim akcijama želimo potaknuti ljude na udomljavanje pasa i mačaka lutalica i na smanjenje broja životinja bez vlasnika. 


Tako smo u veljači izrađivali plakate kako bi potaknuli vlasnike na kastraciju svojih kućnih ljubimaca i time smanjili broj neželjenih štenaca i mačića. No najveće uzbuđenje donosi upravo posjeta skloništu za nezbrinute životinje gdje se učenici susreću s njuškicama željnim pažnje i svoga doma kojeg su zbog neodgovornih pojedinaca izgubili.

U veterinarskoj ambulanti  dočekali su nas doktor veterine Mladen Mirić , naša bivša učenica veterinarska tehničarka Sonja Belić i učenica III-3 razreda Ivana Dražić koja je u VET centru na praksi.

Veterinar nas je kratko proveo po ambulanti i učenicima pokazao prostorije ambulante: prijemnu salu, kiruršku salu, laboratorij za pretragu krvi i stacionar za oporavak bolesnih životinja. Tu nas je dočekala i njihova maca Senija koja je nažalost ostala bez lijeve prednje noge

Zbog epidemioloških mjera kao predstavnici razreda u sklonište su došli Matea Burazer, Ivan Krpan, Lucija Dujmović, Mia Tomiša i Lorena Tomić u pratnji nastavnica Božice Vičević i Martine Weinberger-Viljušić. Ostali učenici su skupljali donacije i kako se u goste ne dolazi praznih ruku učenici su donirali tri vreće hrane i poslastice za štićenike skloništa.

 VET centar Crikvenica u samom gradu ima ambulantu i trgovinu s hranom i svim ostalim potrepštinama za kućne ljubimce, a sklonište je smješteno nekoliko kilometara dalje u Grižanama.

U skloništu nas je dočekao gospodin Vlado koji se brine za pse , deset prekrasnih  štenaca koji jedva čekaju svoje nove vlasnike i nekoliko veterana pronađenih na  području Crikvenice ali i šire bez mikročipa.  Sklonište se na tom području nalazi već više od 5 godina , ima uređene boksove za pronađene pse i prostor gdje se psi mogu istrčavati. Svake godine udome i preko 140 pasa. Odrasli psi se obično teže udomljavaju , a nekima je potrebna socijalizacija pa s psima rade Sonja i drugi djelatnici ambulante.

Bilo je teško ostaviti pse jer iako im  u skloništu ništa ne nedostaje svakome od njih najviše treba vlasnik i  stalan dom, a upravom ovakvim posjetima i akcijama potičemo učenike na empatiju i udomljavanje , a ne kupovanje životinja.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Vukelić   datum: 11. 6. 2021.

 

Dragi korisnici,

za potpuni pristup našim stranicama koristite CARNet-ove korisničke podatke. Podatke možete zatražiti kod svog web administratora u školi.

Web administrator:

Bosiljka Jelača, prof.

 

P.S. Ako se ne logirate ostajete bez sadržaja dostupnog registriranom korisniku.

  

    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

Tražilica

Anketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju