preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Vijesti

Posjet skloništu za nezbrinute životinje Dumovec i groblju pasa Spomengaj

Već tradicionalno učenici II i IV razreda zanimanja veterinarski tehničar u pratnji nastavnica Božice Vičević,dr.vet.med. i Martine Weinberger-Viljušić,dr.vet.med. obilježavaju Međunarodni dan životinja 04.listopada posjetom skloništu za nezbrinute životinje.

Tim posjetom učenici se senzibiliziraju za potrebe životinja i važnosti  brige o kućnim ljubimcima.


Nažalost,  u Hrvatskoj je još veliki broj neoznačenih pasa i ljudi  često napušaju svoje pse i mačke ne razmišljajući da ih prepuštaju okrutnoj sudbini. Takve životinje nesposobne da se brinu same za sebe završavaju pod kotačima automobila ,ali su i opasnost za zdravlje ljudi. Ovakvim posjetom podiže se svijest o važnosti udomljavanja napuštenih životinja. Naime u skloništu psi se cijepe,mikročipiraju ,kastriraju  i socijaliziraju i tek su onda spremni za udomljavanje.Udomljeni psi su beskrajno  vjerni i zahvalni svom novom vlasniku . Udomljanjem obogaćujemo svoj život i spašavamo psećji.

Nadavno je u blizini skloništa  otvoreno i groblje pasa Spomengaj  koje pruža usluge kremiranje i pokapanje uginulih kućnih ljubimaca. Učenici su u pratnji voditeljice  Spomengaja obišli prostorije prijemnog dijela,prostora za ispraćaj i samog groblja gdje se mogu položiti urne  i  pokopati uginuli kućni ljubimci. Otvaranjem groblja za kućne ljubimce u Zagrebu  omogućen je  dostojanstven oproštaj od ljubimaca te gajenje sjećanja na njih u skladu s novim civilizacijskim dosezima. Naime, Spomengaj omogućuje sigurno zbrinjavanje kućnih ljubimaca nakon njihove smrti bez ugrožavanja zdravlja ljudi i životinja te onečišćenja okoliša. U nastavku smo obišli Hrvatski veterinarski institut ispred kojeg su nas dočekali ravnatelj izv.prof.dr.sc. Boris Habrun i dr. sc. Silvio Špičić , predstavnik Znanstvenog vijeća Instituta. Poslušali smo predavanje o Veterinarskom Institutui nakon toga krenuli u obilazak. Hrvatski veterinarski institut  je znanstvena i stručno-dijagnostičko-analitička ustanova koja svojim sveobuhvatnim aktivnostima daje neizmjerljiv doprinos obavljanju veterinarske djelatnosti u Republici Hrvatskoj.  Institutu su povjereni zadaci praćenja i proučavanja epizootiološkog stanja zaraznih i drugih bolesti životinja i usavršavanja metoda za njihovo suzbijanje. Na poslovima otkrivanja, praćenja i proučavanja pojava i proširenosti zaraznih i drugih bolesti, te na predlaganju najpovoljnijih metoda za njihovo sprečavanje i suzbijanje rade i podružnice Instituta – Veterinarski zavod Križevci, Veterinarski zavod Rijeka, Veterinarski zavod Split, Veterinarski zavod Vinkovci i Centar za peradarstvo Zagreb. Dvije osnovne odrednice djelatnosti Instituta su veterinarsko javno zdravstvo i laboratorijska i terenska dijagnostika bolesti životinja                                                                      

 Martina Weinberger-Viljušić,dr.vet.med. i Božica Vičević,dr.vet.med.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Vukelić   datum: 25. 10. 2019.

 

Dragi korisnici,

za potpuni pristup našim stranicama koristite CARNet-ove korisničke podatke. Podatke možete zatražiti kod svog web administratora u školi.

Web administrator:

Bosiljka Jelača, prof.

 

P.S. Ako se ne logirate ostajete bez sadržaja dostupnog registriranom korisniku.

  

    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

Tražilica

Anketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju