Učenici 3-3 razreda Medicinske škole u Rijeci, smjer tehničar nutricionist u pratnji nastavnice struke Luce Lukić, dipl. ing. i razrednice Kristine Orešković, prof., posjetili su uljaru “BENVEGNU” koja se nalazi u Krasici, u okolici Buja.
Dočekao nas je ljubazni domaćin Romiggio Benvegnu koji je detaljno objasnio svaku operaciju u tehnološkom procesu proizvodnje maslinovog ulja. Na kraju smo degustirali tek proizvedeno ulje i uspoređivali sa uljem koje je odležalo. Zahvalni smo ljubaznim domaćinima koji su se potrudili da nam posjet protekne ugodno.
U povratku smo posjetili i pogon za preradu tartufa Zigante tartufi d.o.o. Buje, gdje su nas dočekali rukovoditeljica proizvodnje Luana Kušće Vodopija, dipl. ing. i njen mlađi kolega tehnolog. Oni su nas sproveli kroz pogon objašnjavajući svaku fazu procesa prerade i na kraju pakiranje proizvoda od tartufa.
Saznali smo da se asortimanu njihovih proizvoda može pronaći i do 500 različitih vrsta i da su najatraktivniji svakako chips od tartufa i tamna i bijela čokolada sa okusom tartufa, također i da je najpoznatiji i najtraženiji proizvod na našem tržištu proizvod Tartufata koji se može koristiti kao umak ili kao namaz.
Učenici su sa znatiželjom pratili predavanja i na kraju sudjelovali u razgovoru povezujući teorijsko znanje s praktičnim.
Saznali smo da se asortimanu njihovih proizvoda može pronaći i do 500 različitih vrsta i da su najatraktivniji svakako chips od tartufa i tamna i bijela čokolada sa okusom tartufa, također i da je najpoznatiji i najtraženiji proizvod na našem tržištu proizvod Tartufata koji se može koristiti kao umak ili kao namaz.
Učenici su sa znatiželjom pratili predavanja i na kraju sudjelovali u razgovoru povezujući teorijsko znanje s praktičnim.
Zahvaljujem kolegama tehnolozima na korisnom i motivirajućem predavanju o tartufima i njihovim proizvodima.
Na kraju smo bili i počašćeni chipsom od tartufa i tamnom i bijelom čokoladom s okusom tartufa i što je bilo zanimljivo svima se svidio okus tartufa osim samo jednoj učenici.

