2019-12-19 21:18:02

Stručni izlet u Rovinju

Dana 12.12.2019. učenici Medicinske škole u Rijeci, smjer fizioterapeutski tehničar, posjetili su Bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju „Prim.dr. Martin Horvat“ i Talijansku srednju školu - Scuola media superiore italiana u Rovinju.

Ilijana Vasić, bacc. physio., glavna fiziotrapeutkinja Bolnice provela je naše učenike odjelom fizikalne terapije i prezentirala im bolničku plažu za osobe s poteškoćama kao i bolnički park posebno dizajniran za realizaciju fizioterapijskih procedura na otvorenom. Barbara Kercan, mag.physio., održala je izuzetno zanimljivo predavanje na temu "Analiza hoda kod osoba sa neuromuskularnim bolestima". Učenici IV razreda smjera Fizioterapeutski tehničar prezentirali su s rad pod naslovom “Medicinska gimnastika kod osoba oboljelih od neuromišićnih bolesti” u kojem su temeljito opisali kineziterapjski tretman bolesnika oboljelih od neuromuskularnih bolesti. Predavanjima su prisustvovali i članovi Društva distrofičara Istre.
Najljepše zahvaljujemo kolegicama i učenicima na gostoprimstvu i trudu uloženom u organizaciju i realizaciju ove suradnje.
Stručni izlet organizirale su nastavnice strukovnih predmeta Gabrijela Švarcer, Aleksandra Mihelčić i Jasminka Hržić- Grubelić.


Medicinska škola u Rijeci