2019-12-09 22:08:53

Međunarodni dan volontera

"Nikada ne sumnjaj da mala grupa ljudi može promijeniti svijet, uistinu to je jedino što ga je ikada i mijenjalo."

Margaret Mead

Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine proglasila je 5. prosinac Međunarodnim danom volontera. Cilj obilježavanja ovog dana je aktivnosti volontera učiniti vidljivima na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini te građanima ukazati na značaj dobrovoljnog ulaganja vlastitog vremena, truda i znanja u obavljanje usluga ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za opću dobrobit.
Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka Međunarodni dan volontera već više od desetljeća obilježavaju dodjelom nagrade „Volonteri godine“. Ove godine Medicinska škola u Rijeci bila je nominirana u kategoriji odgojno-obrazovnih ustanova od strane Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke.
Najljepše zahvaljujemo djelatnicima Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke koji su prepoznali naš volonterski rad i nominirali Medicinsku školu.
Svečanoj dodjeli nagrada i pohvala održanoj 5.12.2019. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku nazočili su volonteri Medicinske škole u Rijeci u pratnji projekt menadžerice Športskog saveza Tatjane Udović mag. cult. i nastavnica strukovnih predmeta Gabrijele Švarcer i Jasminke Hržić-Grubelić.
Pohvalnicu dodijeljenu Medicinskoj školi u Rijeci, u ime volontera, preuzela je učenica III4 razreda Nikolina Pajić.


Medicinska škola u Rijeci