2016-01-29 23:18:35

Procesi pripreme hrane

U četvrtak, 28. siječnja 2016., u sklopu predmeta procesi pripreme hrane, učenici III-3 razreda programa tehničar nutricionist okušali su se u pripremanju jela. Zadatak im je bio napraviti jedan namaz i vegetarijansko predjelo koristeći teoretsko znanje iz navedenog predmeta o pripremanju i termičkoj obradi namirnica, uglavnom povrća i voća. Bilo je naporno, zabavno i nadasve ukusno. Pripremljeno jelo trebalo je i domišljato servirati. Bravo za naše "male kuhare" iz III-3 razreda i za profesoricu koja je morala degustirati 54 vrste jela kako bi ih mogla ocijeniti! Uskoro ponavljamo s drugim izborom namirnica i jela. Ovo je dokaz kao se i u improviziranoj "kuhinji", uz malo mašte, mogu napraviti ukusna jela. Idući put pozvani ste na degustaciju! Pogledajte u foto-galeriji.


Medicinska škola u Rijeci