2014-05-21 11:35:15

Stručni izlet u Kraš i Franck u Zagrebu

U sklopu praktične nastave učenici III-3 razreda, programa tehničar nutricionist, posjetili su  u ponedjeljak, 19. svibnja  2014. prehrambene industrije „Kraš“ i „Franck“. Upoznali su se s proizvodnjom keksa, čokolade, bombona, kave, čaja, flipsa i srodnih proizvoda, kroz sve faze proizvodnje (od prijema sirovine do gotovog proizvoda). Domaćini su osigurali stručno vođenje i dali izvrstan uvid u svoju svakodnevnu djelatnost. Učenici su se također upoznali i sa sustavima kvalitete, koji se u tim objektima svakodnevno provode, kao i s važnosti redovitog uzimanja uzoraka za kemijska i mikrobiološka ispitivanja.  Učenike su na stručnom obilasku pratili profesor praktične nastave u III-3 razredu Mario Nosić, dipl.ing. i profesorica Mirjana Lončar, dipl.ing.


Medicinska škola u Rijeci