2013-08-26 12:57:33

GLOBE ekipa Medicinske škole u Rijeci treća na svijetu

GLOBE ekipa Medicinske škole u Rijeci u satavu Pegi Pavletić, IV-6, Megi Pavletić, IV-3 i Dina Bolkovac, III-5 razred s mentoricom Tatjanom Holjević, dr., sudjelovala je od 11. do 16. kolovoza 2013. na 17.  Godišnjoj svjetskoj konferenciji programa GLOBE u Americi s projektom "Kvaliteta vode Mrtvog kanala i mogućnosti revitalizacije". U vrlo jakoj konkurenciji 32 projekta iz cijelog svijeta djevojke su osvojile izvrsno treće mjesto na svijetu i time na najbolji način predstavile i promovirale našu školu, Rijeku i Hrvatsku.

Iskrene čestitke djevojkama i njihovoj mentorici na postignutom uspjehu!

Dina Bolkovac, III-5, Pegi Pavletić, IV-6 i Megi Pavletić, IV-3 razred

 

Predstavljanjem svojeg rada na međužupanijskoj smotri, ekipa naše škole stekla je pravo sudjelovanja na državnoj razini smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola. Predstavili smo istraživački projekt „Kvaliteta vode Mrtvog kanala i mogućnosti revitalizacije“. Za iznimno uspješnu realizaciju i prezentaciju projekta, škola je nagrađena u području hidrologije. Projekt je prije državne smotre prošao stručnu recenziju i nagrađen je na prijedlog peteročlanog prosudbenog povjerenstva. Školu su predstavljale učenice Pegi Pavletić iz IV-6 razreda, Megi Pavletić iz IV-3 razreda i Dina Bolkovac iz III-5 razreda, uz pratnju mentorice Tatjane Holjević, dr.

Nakon Državne smotre i natjecanja GLOBE škola uslijedila je nominacija projekata hrvatskih učenika za prezentaciju na Godišnjoj svjetskoj konferenciji Programa GLOBE. Tri su projekta predložena od strane državnog povjerenstva da predstavljaju hrvatski program GLOBE, među njima i projekt naše škole. Projekt je prihvaćen i prezentiran na engleskom jeziku u SAD-u. Osim ekipe naše škole, svoj projekt je predstavila i Škola za medicinske sestre Vrapče iz Zagreba. Svjetsko natjecanje održano je u Hyattsvillu u Marylandu, U.S.A. Sudjelovalo je 40 zemalja, od toga 20 iz U.S.A. Naše su djevojke na najbolji mogući način predstavile svoj projekt, školu, grad i hrvatski Program GLOBE. Zasluženo su osvojile TREĆE mjesto u kategoriji prezentacije projekata na svjetskoj konferenciji Programa GLOBE. Ovo će sudjelovanje za njih biti važno, bogato te nadasve lijepo i poticajno iskustvo. Pokazale su visoku razinu poznavanja GLOBE protokola, izvrsno prezentirale temu projekta, komunicirale i družile se sa učenicima iz mnogih zemalja svijeta. 

Pegi Pavletić, IV-6 razred prezentira projekt "Kvalteta vode mrtvog kanala i mogućnosti revitalizacije"


Medicinska škola u Rijeci