preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Vijesti

Međunarodni dan medicinsko-laboratorijskih djelatnika


15. travnja obilježava se Međunarodni dan medicinsko-laboratorijskih djelatnika. 70-85 % svih kliničkih odluka danas se donosi na temelju laboratorijskih nalaza. Međunarodna federacija za biomedicinsko-laboratorijske znanosti i Svjetska zdravstvena organizacija ističu značaj te profesije, naročito u pandemiji Covida-19 te ih nazivaju "junacima našega doba". Osim na području dijagnostike, medicinsko-laboratorijski djelatnici rade i u znanosti, na razvoju novih lijekova i cjepiva.U čast njima, guverner Minnesote proglasio je u travnju 2020. obilježavanje Tjedna medicinsko-laboratorijske djelatnosti u toj saveznoj državi. Učenici, budući zdravstveno-laboratorijski tehničari obrazuju se u Medicinskoj školi u Rijeci, Zdravstvenom učilištu Zagreb, Zdravstvenoj školi Split, Medicinskoj školi Bjelovar, Medicinskoj školi Varaždin i Srednjoj medicinskoj školi Slavonski Brod.

Njima i njihovim nastavnicima (slika u prilogu) koji su pripremili prigodne prezentacije (u privitku), kao i svim medicinsko-laboratorijskim djelatnicima čestitamo njihov dan!
 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Vukelić   datum: 9. 4. 2022.

 

Dragi korisnici,

za potpuni pristup našim stranicama koristite CARNet-ove korisničke podatke. Podatke možete zatražiti kod svog web administratora u školi.

 

P.S. Ako se ne logirate ostajete bez sadržaja dostupnog registriranom korisniku.

  

    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

Tražilica

Anketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju