preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Vijesti

Terenska nastava u Krašu Zagreb, 11.veljače 2020.

Učenici Medicinske škole u Rijeci, programa tehničar nutricionist (3.3 razed) i sanitarni tehničar (3.5), u sklopu predmeta praktične nastave, procesa priprema hrane i higijene i tehnologije namirnica, posjetili su 11.veljače 2020. tvornicu Kraš u Zagrebu te osim učenja uživali su u bogatoj ponudi raznovrsnih Kraševih slatkih proizvoda.Na uvodnom predavanju naučili smo da je cjelokupna proizvodnja organizirana sukladno svjetskim konditorskim standardima, pri čemu se primjenjuju najstroži zahtjevi za postizanje visoke kvalitete. Preko polovine ukupne proizvodnje Kraša plasira se na domaća tržišta, dok se ostatak uspješno izvozi. Osim tvornica u Zagrebu, Kraš je vlasnik još dviju tvornica za proizvodnju keksa i vafla. Karolina d.o.o., Osijek, nalazi se u Hrvatskoj, dok je Mira a.d., Prijedor tvornica u Bosni i Hercegovini.
Prije odlaska u pogon, imali smo priliku sudjelovati u ispitivanju tržišta, tj. degustirali smo najnoviji proizvod Kiki punioza, fine karamele punjene raznim voćnim kremama te ocjenjivali sve vrste bombona ispunjavajući upitnike.
Kraš sustavno razvija proizvodnju sve tri grupe konditorskih proizvoda - kakao proizvoda, keksa i vafla i bombonskih proizvoda koje smo imali prilike i vidjeti. Tehnolozi su nas iscrpno informirali o procesima proizvodnje, temperaturnim i svim ostalim čimbenicima tijekom procesa proizvodnje te čuvanja i skladištenja. Vidjeli smo ulazne sirovine za proizvodnju čokolade, proizvodnju Bajadere, Dorina čokolade, Napolitanki i Domaćica keksa, automatizirano pakiranje navedenih proizvoda te slaganje u kartonske kutije.
Od cjelokupnog proizvodnog pogona učenike se najviše dojmila obilna degustacija, a ni nastavnici se nisu bunili.
Hvala svih tehnolozima na odvojenom vremenu i hvala divnim gospođama Ivani Grljak i Vlatki Dajčić na omogućenom dolasku! Veliko hvala Krašu na pruženom znanju i mogućnosti uživanja u slatkim delicijama, posebice Bajaderi.
Kao što kažu u Krašu: “Susret koji se pamti: od trenutka kada ju upoznamo, postajemo nerazdvojni. Bajadera je naša slatka nagrada, stvorena za posebne trenutke uživanja. U prepoznatljivoj hrvatskoj pralini stapaju se nostalgija, užitak i slatko iščekivanje” tako i mi s veseljem iščekujemo idući susret.

Učenike na terenskoj nastavi je pratila predmetna nastavnica Aleksandra Ivković te razrednici navedenih razreda Ivana Blaškan i Leo Klapan.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Vukelić   datum: 1. 3. 2020.

 

Dragi korisnici,

za potpuni pristup našim stranicama koristite CARNet-ove korisničke podatke. Podatke možete zatražiti kod svog web administratora u školi.

Web administrator:

Bosiljka Jelača, prof.

 

P.S. Ako se ne logirate ostajete bez sadržaja dostupnog registriranom korisniku.

  

    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

Tražilica

Anketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju