preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Vijesti

Mjuzikl "Josip i kričave boje njegovih snova"

U četvrtak, 29. rujna 2011. učenici drugih razreda s vjeroučiteljicom Ines Turković prisustvovali su u HKD-u izvedbi poznatog mjuzikla „Josip i kričave boje njegovih snova“ čiji su autori slavni Andrew Lloyd Webber i Tim Rice. Biblijsku priču ispričanu na slikovit, romantičan i nostalgičan način režirao je poznati američki redatelj Richard Montez , osnivač i redatelj međunarodnog kazališta Cornerstone Arts čije se predstave izvode u više od 60 zemalja širom svijeta.


To je biblijska priča o oprostu, pomirbi. To je jako lijepa, zabavna, vedra predstava, s više od 200 kostima, puno promjena scene. Webber je mjuzikl napisao 1967. godine u Londonu. Kasnije je prerastao u veliku predstavu, na Broadwayu je izveden više od 700 puta, a sad se prikazuje širom svijeta. Jako mi je drago što ga imam priliku predstaviti u različitim zemljama i na različitim jezicima. „Josip i kričave boje njegovih snova“, predstava za cijelu obitelj, sve generacije, izvedena je na hrvatskom jeziku. Priču o Josipu svi vole. Svi smo mi sanjari, svi imamo snove, sanjamo o tome kako ćemo napraviti nešto veliko i razmišljamo kako bismo to ostvarili, no život nam često to ne omogućuje. Zato ljudi vole ovu priču jer pokazuje da se snovi ostvaruju, dodaje redatelj. U predstavi igraju glumci amateri iz Osijeka, Čakovca, Varaždina, Zagreba, Koprivnice i Karlovca, a međunarodnu ekipu čine i statisti iz Slovenije i Ukrajine. Po onome što sam vidio, u Hrvatskoj ima mnogo talenata. Amateri, međutim, nemaju iskustva u velikim projektima poput ovog, ali mislim da su se svi odlično snašli i uživaju u radu na predstavi. Ja redovito radim na različitim predstavama s običnim ljudima. Nevjerojatno je što oni mogu. „Josip i kričave boje njegovih snova“ velika je predstava u kojoj svi cijelo vrijeme pjevaju i plešu i to im ide jako dobro, otkrio je Montez koji je s hrvatskim glumcima već postavio predstavu „Dvoje iz Galileje“ i „Skrovište“. Sve njegove predstave imaju kršćansku poruku, ali se uvijek trudi ne propovijedati ljudima. Predstavama želimo reći nešto što će učvrstiti njihovu vjeru u Boga, podsjetiti ih da je život lijep, kako voljeti i kako uživati u obiteljskim vrijednostima.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Lončar   datum: 30. 9. 2011.

 

Dragi korisnici,

za potpuni pristup našim stranicama koristite CARNet-ove korisničke podatke. Podatke možete zatražiti kod svog web administratora u školi.

 

P.S. Ako se ne logirate ostajete bez sadržaja dostupnog registriranom korisniku.

  

    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

Tražilica

Anketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju