preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Vijesti

Svjetski Dan zdravlja 2022

Svjetski dan zdravlja svake se godine obilježava 7. travnja u spomen na godišnjicu osnutka Svjetske zdravstvene organizacije 1948. godine, a s ciljem podizanja svjesnosti ljudi o nekoj prioritetnoj zdravstvenoj temi. 

Ove se godine Svjetski dan zdravlja obilježava pod sloganom "Naš planet, naše zdravlje". Time se želi poručiti javnosti koliko je veliki utjecaj okoliša na zdravlje ljudi.

Vođen ovogodišnjom temom, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije kao glavni nositelj javnozdravstvenih aktivnosti u Županiji, u ponedjeljak, 11.4.2022. god. od 10,30-13,30 sati organiziro je veliku završnicu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, javnozdravstvenom akcijom na Korzu u suorganizaciji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijeka uz sudjelovanje Medicinske škole u Rijeci.

 

 


uz podršku JGL, Lige protiv raka PGŽ, Udruge žena operiranih dojki Nada, Invalidskog društva ILCO-Rijeka, Doma zdravlja PGŽ, Medicinske škole Rijeka, Komunalnog društva Čistoća d.o.o., Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka, Udruge Hepatos, Hrvatske udruge medicinskih sestara - podružnica PGŽ, Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Društva sportske rekreacije Carolina 3,2,1.

Kako bi se PGŽ uključila u globalnu kampanju, na Korzu se prigodno organiziralo:

- mjerenje krvog tlaka i šećera u krvi, očnog tlaka, jačine stiska šake,

- demonstracija osnovnog održavanja života za laike (CPR),

- kviz znanja o zdravlju, 

- edukacija o pravilnom odvajanju/razvrstavanju otpada, projektu Riperaj, reciklažnim dvorištima, hijerarhiji gospodarenja otpadom i glomaznom otpadu,

- demonstracija uzorkovanja i ispitivanja vode za piće,

- izložba radova od recikliranih materijala,

- pružanje informacija o Nacionalnim preventivnim programima,

- dijeljenje edukativnih i promotivnih materijala.

U rekreativno-zabavnom dijelu programa (od 11 – 12 sati) za građane se organiziralo vježbe razgibavanja (Medicinska škola u Rijeci), zatim ples na taktove pjesme Jerusalema (Centar za odgoj i obrazovanje), te na kraju vježbe opuštanja i disanja (DSR Carolina 3,2,1). Na Mololongu je udruga Nada u 9 sati održala svoj rediviti trening Nordijskog hodanja.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Vukelić   datum: 30. 4. 2022.

    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

Tražilica

Anketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju