preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Vijesti

Online izložba: Učenici za učenike – što za vrijeme samoizolacije?

Svake godine u veljači obilježava se tjedan psihologije, te smo inspirirani navedenom manifestacijom ovim putem objedinili radove učenika izrađene s ciljem unaprjeđenja mentalnog zdravlja.

Putem izrade plakata, učenici su podijelili raznovrsne savjete i prijedloge za kvalitetno provođenje vremena tijekom samoizolacije, kao i općenito provođenje vremena tijekom boravka kod kuće.

Kako bi vrijeme provedeno u samoizolaciji bilo što manje stresno, istaknuli su aktivnosti koje mogu djelovati pozitivno na naše mentalno zdravlje.

Učenici 3-1 i 3-2 razreda, smjer medicinska sestra/tehničar opće zdravstvene njege, naveli su benefite čitanja knjiga, učenja novih vještina, bavljenja tjelesnom aktivnosti, te predložili različite hobije kojima se možemo baviti kod kuće. Također su naglasili pozitivni učinak kontakta s bliskim osobama uz interesantne prijedloge za organiziranje online druženja. Prijedloge za zdravu prehranu, kao i popis namirnica koje jačaju imunitet, objedinili su učenici 1-3 razreda, smjer tehničar nutricionist. A za osobe koje imaju kućne ljubimce (ili možda razmišljaju o udomljavanju), učenici 2-3 razreda, smjer veterinarski tehničar, istaknuli su dobrobiti koje kućni ljubimci mogu imati na psihičko zdravlje. Predložili su i raznovrsne aktivnosti za provođenje vremena s ljubimcima, načine ne koje se možemo zabaviti i ispuniti vrijeme.

Učenici su plakate izradili pod mentorstvom sljedećih nastavnika: Andree Vucelić, prof., Martina Weinberger Viljušić, dr.vet.med, Aleksandra Ivković, dipl.ing. prehrambene tehnologije, Andrea Rubčić, prof.

Pozivamo vas da pogledate plakate koje su učenici vrlo savjesno i kreativno izradili, te se nadamo da ćete pronaći prijedlog ili dva za sebe.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Obrazović   datum: 18. 2. 2022.

    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

Tražilica

Anketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju