preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Vijesti

Zanimljiviji način učenja mehanizma klizanja aktinskih i miozinskih niti


 

Video je nastao u sklopu teorijske nastave osnova kineziologije. Prikazuje 2-4 razred kako na zanimljiviji način uči mehanizam klizanja aktinskih i miozinskih niti tijekom mišićne kontrakcije.

U realizaciji projekta sudjelovali su učenici 2-4, 3-4, 4-4 (fizioterapeutski tehničari) i 4-7 (dentalni tehničari) kojima najljepše zahvaljujemo na motiviranosti i veseloj atmosferi koja je pratila cijeli projekt.

Realizirana je i međupredmetna korelacija osnova kineziologije i informatike kroz korištenje IKTa u svladavanju gradiva i samovrednovanju, te izradi samog videa.

Posebna zahvala našem dragom Janu Samardžiji, učeniku 4-7 razreda, na trudu pri snimanju i montaži, ali i volji da tijekom realizacije ovog videa svoje znanje prenese ostalim učenicima.

Voditeljice projekta: nastavnice Jasminka Hržić-Grubelić, mag. physioth. i Mirna Vitković, prof. informatike i pedagogije.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirna Vitković   datum: 2. 6. 2020.

    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

Tražilica

Anketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju