preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Vijesti

Nutricionisti na usavršavanju znanja u tvornicama našeg grada

Učenici trećeg razreda programa tehničar nutricionist sa predmetnom nastavnicom Aleksandrom Ivković, dipl. ing. preh. tehn., odradili su praktičnu nastavu u mljekari Pik d.d. Rijeka.

 


PIK-ova mljekara, osnovana 1941. godine, i danas postoji na istoj lokaciji u Rijeci, na Škurinjama. Pogon je već u prvom razdoblju imao vlastiti kemijski i mikrobiološki laboratorij kako bi se pratila zdravstvena ispravnost i kvaliteta mlijeka kao sirovine i gotovih mliječnih proizvoda. Kako se grad Rijeka razvijao, tako se razvijala i PIK-ova mljekara kako po količini prerađenog mlijeka tako i po vrstama mliječnih proizvoda.
Hrvatska poljoprivredna agencija, institucija usmjerena na razvoj sektora mljekarstva, pokrenula je 2010.-te godine uvođenje znaka „MLIJEKO HRVATSKIH FARMI” kojim se dodatno želi istaknuti kvaliteta mlijeka proizvedenog na hrvatskim farmama, a samim time i mlijeka i mliječnih proizvoda dobivenih iz toga mlijeka. Od 2010.-te godine i Tonkini proizvodi ponosno nose znak „MLIJEKO HRVATSKIH FARMI”.
Učenici su nastavom u mljekari nadogradili svoje teorijsko znanje, vidjeli mikrobiološki laboratorij, uvidjeli važnost čistoće i higijene te točnosti obrade podataka.
Veliko hvala PIK-u d.d. Rijeka na darovanom vremenu i znanju.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Vukelić   datum: 19. 12. 2019.

    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

Tražilica

Anketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju