preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Vijesti

Svjetski dan dijabetesa 2019 u Medicinskoj školi u Rijeci

Učenici programa farmaceutski tehničar (IV.6) povezali su svoja znanja iz predmeta Industrijska proizvodnja lijekova, Farmaceutska kemija s farmakologijom i Kemija prehrane te obilježili Svjetski dan dijabetesa (14.11.)
Istraživačkim radom su pronašli informacije vezane uz prevenciju, liječenje i prehranu osoba oboljelih od ove danas česte bolesti te izradom plakata educirali ostale učenike i nastavnike naše škole o tipovima bolesti, simptomima, prevenciji, osnovnim pravilima za kontrolu, inzulinskoj terapiji, pravilnoj prehrani, izradi jelovnika te važnosti svakodnevne tjelovježbe.

 


Cilj ovog mini projekta je podizanje svijesti o utjecaju šećerne bolesti na obitelj oboljele osobe, promicanje edukacije obitelji i oboljelih, prevencija i važnost uloge obitelji u skrbi i liječenju za oboljele te poboljšanju kvalitete života oboljelih. Rano otkrivanje i liječenje su ključni u sprečavanju nastanka komplikacija ove bolesti. Podizanje svijesti o znakovima, simptomima i rizičnim čimbenicima su stoga od velike važnosti za pravodobno otkrivanje šećerne bolesti.
Nastavnice struke Marina Kukalj Banović, mag. pharm. i Aleksandra Ivković, dipl.ing.preh.tehn. organizirale su, pomagale i koordinirale izradu plakata.
Plakati su izloženi u prizemlju škole (Cambierieva 17).Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Vukelić   datum: 23. 11. 2019.

    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

Tražilica

Anketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju