preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Vijesti

Posjet sirani "Frankulin"

Vrijedni učenici 3.3 razreda, programa tehničar nutricionist, nazočili su u četvrtak (17.10.2019.) praktičnoj nastavi u prirodi – posjetili su siranu “Frankulin”. Uživo su vidjeli sve faze proizvodnje sira, od prijema i pripreme svježeg mlijeka, dodavanja sirila, obrade gruša, salamurenja do zrenja. Da bi dojam bio potpun, prošetali su se po cijelom imanju i vidjeli ispašu krava te naučili načine stvaranja i dobivanja mlijeka. Upoznali su sustav HACCP koji je implementiran u ovaj proizvodno-trgovački obrt.

Učenike je na praktičnoj nastavi vodila nastavnica struke Aleksandra Ivković, dipl.ing.preh.tehn.

 


Nakon degustacije sireva, učenici su obišli i ostale životinje na imanju te stekli nova saznanja o uzgoju i ishrani istih.

Veliko hvala vlasniku gospodinu Kamenaru na prijemu učenika i posebno hvala gospođi Mari što nas je naučila pripremi sira te odvojila vrijeme da nam pokaže i životinje.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alen Vukelić   datum: 25. 10. 2019.

    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

Tražilica

Anketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju